LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Turističko-sportska organizacija opštine Krupanj dobila je od Ministarstva za zaštitu životne sredine sredstva u iznosu od 5.150.000,00 dinara za uređenje Spomenika prirode "Kovačevića pećina", koji se nalazi na teritoriji opštine Krupanj, u selu Cerova, zaseok Kovačevići. Ugovor je u Beogradu potpisala direktorka Turističko-sportske organizacije opštine Krupanj Lidija Lukić.

NEŠTO VIŠE OD 5 MILIONA DINARA ZA SPOMENIK PRIRODE U KRUPNJU

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovore sa upravljačima 93 zaštićena područja, na osnovu kojih će, za očuvanje ovih prirodnih dobara biti dodeljeno 450 miliona dinara. Vujović je istakla da je za zaštićena područja obezbeđeno čak 500 miliona dinara, koji će u potpunosti biti utrošeni u tekućoj godini i za područja koja će u 2024. godini biti stavljena pod zaštitu države.

Opredenjena sredstva upravljači će koristiti za rad i opremanje čuvarske službe, obeležavanje zaštićenih područja, infrastrukturne, edukativne aktivnosti, monitoring vrsta i staništa i naučno-istraživačke projekte.

Turističko-sportska organizacija opštine Krupanj dobila je od Ministarstva za zaštitu životne sredine sredstva u iznosu od 5.150.000,00 dinara za uređenje Spomenika prirode „Kovačevića pećina“, koji se nalazi na teritoriji opštine Krupanj, u selu Cerova, zaseok Kovačevići. Ugovor je u Beogradu potpisala direktorka Turističko-sportske organizacije opštine Krupanj Lidija Lukić.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *