LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.

ČEP FEST: PRVI INKLUZIVNI DEČJI FESTIVAL U OSEČINI

U subotu, 23. marta, u hali Sportskog centra Osečina, od 10 do12 časova, održaće se prvi inkluzivni i ekološki dečji festival „Čep fest“.

Organizator festivala je Udruženje „Čep za hendikep“ koji će u saradnji sa OVC „Braća Nedić“ i PU „Lane“ iz Osečine, kroz dvosatnu interaktivnu i edukativnu igru, muziku i sport animirati mlade sakupljače čepova i njihove roditelje.

Deca i njihovi roditelji na lice mesta mogu doneti čepove kao i kreativne radove kako iskorišćenu ambalažu ponovo upotrebiti, a na kraju programa izabraće se najbolji među njima.

Udruženje „Čep za hendikep“ osnovano je pre dvanaest godina kao društvena reakcija na nepovoljnu zakonsku regulativu u Srbiji, koja predviđa zamenu ortopedskih pomagala u veoma dugim, a ponekad i nehumanim rokovima (3-8 godina u odnosu na vrstu invaliditeta). Do sada je zahvaljujući prikupljenim čepovima nabavljeno preko 150 ortopedskih pomagala, najviše invalidskih kolica, tricikala, uspinjača uz stepenice i dr.

Ova inicijativa građana osmišljena je da kroz menjanje društvene svesti stičemo odgovornost kako prema životnoj sredini tako i prema licima sa invaliditetom.

Naše malo, nekome je puno!

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *