LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Potresna priča o samohranoj majci Jeleni, koja sa svoje četvoro maloletne dece već godinama živi u podrumu jedne zgrade u Čačku, obišla je Srbiju i region. Retko ko je mogao da ostane imun na teško puštene suze majke herione koja se bori za svoju nejač, a nakon što se priča pojavila u medijima, mnogi su se javili da pomognu.

MAJKA ČETVORO DECE KOJA JE ŽIVELA U PODRUMU DOBILA STALNO ZAPOSLENJE I KROV NAD GLAVOM

Suze radosnice na licu majke koja sama sa decom živi u podrumu. Niko nije ostao imun na muke Jelene iz Čačka, dobila je stalno zaposlenje i krov nad glavom.

Potresna priča o samohranoj majci Jeleni, koja sa svoje četvoro maloletne dece već godinama živi u podrumu jedne zgrade u Čačku, obišla je Srbiju i region. Retko ko je mogao da ostane imun na teško puštene suze majke herione koja se bori za svoju nejač, a nakon što se priča pojavila u medijima, mnogi su se javili da pomognu.

Za nekoliko dana pristigla je pomoć u novcu i materijlnim stvarima, pa je žena koji novac za život zarađuje u nadnici od marta do decembra, ostala zatečena tolikom dobrotom.

– Nisam želela da se žalim, borim se za moju decu kako mogu i kako moram, ali eto čulo se za moju muku i sad sam i na svom primeru videla koliko ima dobrih i divnih ljudi. Zauvek ću biti zahvalna svima koji su nam ovih dana donosili hranu i stvari, i onima koji su i iz drugih gradova, pa čak i iz inostranstva uplaćivali novac na račun. Nemam reči kojima bih mogla dovoljno puta da im kažem hvala – rekla je za agenciju RINA, sa očima punih suza ali ovaj put radosnica, ova hrabra majka.

Foto: RINA

Ipak, pozitivna lavina koja je pokrenuta, sa ljudima dobrog srca koji su Jeleni pomagali u novcu i hrani nije se tu završila. Na vrata trošnog podruma lično je pokucao i došao gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, koji je doneo vesti za koje se Jelena nije nadala da će ikada čuti. Naime, gradonačelnik Todorović je u kontaktu sa lokalnim privrednicima, obezbedio ovoj samohranoj majci posao, a već za desetak dana njena porodica preseliće su u stan, veličine nešto više od 80 metara kvadratnih.

– Četvoro dece, od 8 do 13 godina, tri devojčice i dečak sa svojom majkom već osam godina žive u malom podrumskom delu, u iznajmljenom prostoru. Kada smo saznali za ovu porodicu, u proteklih sedam dana, lokalna vlast se bavila kako da iznađe rešenje da im život učini lakšim i srećnijim – rekao je Todorović.

Zahvaljujući angažmanu Gradske uprave i privrednika Grada Čačka, Jelena će već naredne nedelje dobiti stalno zaposlenje, u skladu sa svojim kvalifikacijama.

– Nadam se da će imati oko 55.000 dinara platu i zajedno sa 33 hiljade dinara koje mesečno dobija od Centra za socijalni rad, u narednom periodu će moći kvalitetnije da živi, nego do sada – dodao je Todorović.

Foto: RINA

Takođe, ono što je ovoj porodici najbitnije, rešeno im je privremeno stambeno pitanje, jer će u narednih 2 do 3 godine, živeti u stanu od 82 metra kvadratna, čiji će zakup plaćati domaći privrednici.

– Planirano je da Gradska uprava tokom tog perioda iznađe trajno rešenje za Jelenino stambeno pitanje. Svakako, od sledeće nedelje počinje novi život za ovu hrabru majku i njenu decu – rekao je prvi čovek Čačka.

Jelena, nakon ove posete, nije mogla da sakrije sreću i uzbuđenje, rekavši da je san njene dece bio da imaju svoju sobu u kojoj mogu da im dolaze drugari.

– Beskrajno sam zahvalna gradonačelniku i svima koji su pomogli da moja deca imaju normalan život i srećno detinjstvo. Sada će moja deca imati dovoljno mesta za učenje, za druženje, za jelo. Napokon ćemo moći svi da budemo za jednim stolom, a i ja više neću spavati na podu – skromno je zaključila Jelena.

Rivera info/ RINA

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *