LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Ljuboviju i sastao se sa predsednikom opštine Milanom Jovanovićem povodom završenog projekta unapređenja softvera za elektronsku pisarnicu, koji predstavlja jedan od strateških projekata Vlade Republike Srbije u okviru uvođenja eUprave.

LJUBOVIJA DOBILA ELEKTRONSKU PISARNICU

Građanima Ljubovije biće omogućeno da lakše dobiju potrebna dokumenta.

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Ljuboviju i sastao se sa predsednikom opštine Milanom Jovanovićem povodom završenog projekta unapređenja softvera za elektronsku pisarnicu, koji predstavlja jedan od strateških projekata Vlade Republike Srbije u okviru uvođenja eUprave. Sa ministrom su u kancelariji predsednika razgovarali i zamenica predsednika opštine Milica Stefanović i načelnik Opštinske uprave Vladimir Petrović.

– Kao što ulažemo u poslovnu infrastrukturu, putnu, komunalnu, socijalnu infrastrukturu, ulažemo i u digitalizaciju opština širom Srbije. Najveći benefit ovog projekta jeste da će sve ići mnogo brže, da će ljudi koji rade u lokalnoj samoupravi svoj posao obavljati na efikasniji način, a da će građani zapravo imati mnogo transparentniji uvid u status njihove dokumentacije – izjavio je ministar Đerlek.

Foto: Rivera info

Kaže da je sa predsednikom Jovanovićem razgovarao i o drugim razvojnim projektima važnim za opštinu Ljubovija. Ističe da će ministarstvo uskoro raspisati novi javni poziv kojim će finansirati ostale razvojne projekte.

– Znamo da ovde ima jako puno potencijala, naročito kada je u pitanju turizam, kada je u pitanju poljoprivreda i moramo raditi na tim potencijalima kako bi ih stavili u funkciju rasta i razvoja. Sa naše strane, ova opština ima punu podršku. Ove godine smo, u prvoj godini mandata, realizovali jedan projekat, ali to ne znači da ćemo se ovde zaustaviti. Nastavljamo dalje kako bi pomogli ovoj opštini da beleži rast i razvoj i da uhvati korak sa razvijenim opštinama u Republici Srbiji – poručio je Đerlek.

Elektronska pisarnica predstavlja efikasan mehanizam koji će građanima Ljubovije omogućiti da brže i lakše dobiju potrebna dokumenta, kao i da u svakom trenutku imaju uvid u status svojih podnetih zahteva bez dolaska u Opštinsku upravu.

– Za jednu malu opštinu kao što je Ljubovija, jako je bitno da zna da ima podršku od Vlade Republike Srbije i od ministara u Vladi. Ministar Đerlek je lepim povodom u Ljuboviji, jer smo realizovali drugu fazu projekta ePisarnica. To će umnogome pomoći boljem funkcionisanje naše lokalne samouprave i omogućiće da građani sve svoje zahteve rešavaju brže i jednostavnije – rekao je Jovanović.

Foto: Rivera info

Predsednik potvrđuje da je sa ministrom Đerlekom obavio razgovor na više tema i kaže da se nada nastavku saradnje i u narednom periodu.

– Saradnja je u prethodnom periodu bila na veoma visokom nivou, što mi daje nadu da ćemo je nastaviti i da ćemo imati još mnogo dobrih projekata koje ćemo moći zajedno da realizujemo – dodaje predsednik opštine.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoje je za realizaciju ovog projekta izdvojilo 2,3 miliona dinara u cilju podrške savremenim zahtevima digitalizacije i povećanja efikasnosti i transparentnosti opštinske uprave, uz postizanje značajnih ušteda.

Za četiri opštine Mačvanskog okruga je u okviru programa za podsticanje regionalnog rasta u 2023. godini izdvojeno 12,2 miliona dinara za ukupno pet projekata.

Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *