LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Loznički maratonac i humanitarac Aleksandar Kikanović odlučio je da na Božić ne miruje, već da zajedno sa Anom i Nikolom Stojnićem, koji su sestra i brat, istrči deonicu od Loznice do Bijeljine.

NA BOŽIĆ TRIO TRČI DO BIJELJINE

Želimo da iskažemo ljubav prema našoj braći preko Drine i sa njima budemo na naš najradosniji praznik.

Loznički maratonac i humanitarac Aleksandar Kikanović odlučio je da na Božić ne miruje, već da zajedno sa Anom i Nikolom Stojnićem, koji su sestra i brat, istrči deonicu od Loznice do Bijeljine. Prema njegovim rečima, start je u 11 časova kod Crkve Vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru, a plan je da na cilju, kod Crkve Svetog Georgija u Bijeljini budu između pola tri i tri sata.

– Na ovaj način, trčeći oko 34 kilometra, želimo da iskažemo ljubav prema našoj braći preko Drine i sa njima budemo na naš najradosni praznik. Ana i Nikola su moji drugari sa kojim često treniram, a i komšije smo. Ana, inače, osvaja i medalje u planinskom trčanju, na takmičenjima u ženskoj konkurenciji. Planiramo da istrčimo u laganom ritmu, a očekujemo da vreme bude lepo – rekao je Kikanović za portal LN.

Foto: Rivera info

Kikanović je i pre četiri godine trčao na Božić, a njegovom tadašnjem pozivu odazvalo se nekoliko trkača koji su tačno u podne, ispred Crkve Vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru, krenuli u praznično trčanje. Ovog puta cilj je leva obala Drine, odnosno središte Semberije.

Podsećamo da je Aleksandar Kikanović, pored brojnih istrčanih humanitarnih maratona, u februaru 2022. godine pretrčao 80 km u jednom danu, od Loznice do Ljubovije, kako bi pozvao ljude da pomognu obnovu konaka manastira Svete Trojice, koji je izgoreo u požaru.

Rivera info/ Lozničke novosti

Foto: Rivera info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *