LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Održano književno veče Žakline Bagaš. Ljubovijskoj publici predstavljene su knjige zbirka priča „Vjerom u vječnost“ i zbirka pesama „Žeđ“. Interesovanje ljubitelja knjige iz Ljubovije, ali i Bratunca iz Republike Srpske, bilo je ogromno.

KNJIŽEVNO VEČE ŽAKLINE BAGAŠ

Književno veče Žakline Bagaš održano je u aprilu prošle godine u Ljuboviji. Ljubovijskoj publici predstavljene su knjige zbirka priča „Vjerom u vječnost“ i zbirka pesama „Žeđ“. Interesovanje ljubitelja knjige iz Ljubovije, ali i Bratunca iz Republike Srpske, bilo je ogromno.

Žaklina Bagaš rođena je i odrasla u Đakovici, a zbog očevog posla često se selila i navikla, kako kaže, na taj nomadski način života. To joj je davalo vetar u leđa i uvek je vraćalo svom Kosovu i Metohiji, odakle su joj inače oba roditelja kao i svi preci. Žaklina posebno ističe da je ponosna na svoje poreklo i kaže da ga nikada i ni pod kojim uslovima ne može zaboraviti.

Moderator književne večeri bila je Marijana Petaković, direktorka Biblioteke „Milovan Glišić“, a o knjigama su govorili prof. Hadži Sreten Cvetojević i Dejan Spasojević. Stihove je kazivala Katarina Petrović Tomić, dok je ceo događaj upotpunjen nastupom pevačke grupe KUD-a „Azbukovica“.

Snimak književne večeri, kao podsetnik na lep kulturni događaj u Ljuboviji, možete pogledati na youtube kanalu „Rivera info“.

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *