LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Britanska policija istražuje slučaj navodnog silovanja u igri virtuelne realnosti nakon što je tinejdžerku "seksualno napala" grupa stranaca u onlajn "metaverzumu".

BRITANSKA POLICIJA POKRENULA PRVU ISTRAGU O VIRTUELNOM SILOVANJU

Maloletna devojka navodno je ostala traumatizovana nakon što je njen avatar, personalizovani digitalni lik, „seksualno napala“ grupa stranaca na internet mreži.

Britanska policija istražuje slučaj navodnog silovanja u igri virtuelne realnosti nakon što je tinejdžerku „seksualno napala“ grupa stranaca u onlajn „metaverzumu“.

Devojčica, koja je nosila virtuelne naočare, ostala je nepovređena jer nije bilo fizičkog napada. Dalji detalji o slučaju su ostali poverljivi kako bi se zaštitilo dete zbog zabrinutosti da pokretanje pravnog postupka za onlajn napad možda neće biti izvodljivo, piše „Euronews“.

Iako optužena nije zadobila nikakve fizičke povrede, policijski izvori kažu da je možda pretrpela traumu uporedivu sa traumom žrtve silovanja u stvarnom životu.

Britanske vlasti strahuju da bi se krivično gonjenje slučaja prema postojećim zakonima, koji definišu seksualni napad kao „fizičko dodirivanje“ na seksualni način bez pristanka, moglo pokazati nemogućim.

Istraga je dobila kritike od onih koji se pitaju da li policija treba da odvoji svoje ograničeno vreme i resurse za istragu metaverzalnih zločina, dok slučajevi silovanja lično nastavljaju da rastu. Međutim, neko ko je spreman da detetu priredi takvu traumu digitalno mogao bi biti spreman da uradi strašne stvari i u realnom životu.

Rivera info/ Euronews

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *