LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
U ulici Moše Pijade izvršeno je ozelenjavanje formiranjem drvoreda između saobraćajnice i regulacije reke Ljuboviđe.

POSAĐEN DRVORED U ULICI MOŠE PIJADE

U ulici Moše Pijade izvršeno je ozelenjavanje formiranjem drvoreda između saobraćajnice i regulacije reke Ljuboviđe. Na jednoj obali posađen je poljski jasen, a na drugoj lipa. Sve betonske kasete, ispunjene su zemljišnim supstratom, sačinjenim od oko 80% kvalitetne zemlje, 10% treseta ili pregorelog stajnjaka i 10% peska. Zalivanje drvorednih sadnica u okviru betonskih kaseta omogućeno je ugradnjom perforiranog gibljivog drenažnog creva.

Foto: Ljubovija.info

Uređenje i ozelenjavanje ulice treba da unapredi i oplemeni celokupni ambijent. Kod samog ozelenjavanja vođeno je računa, pre svega, o funkcionalnosti, sanitarno-higijenskim i dekorativno-estetskim uslovima. Prilikom odabira vrsta isključivo su odabrane one koje nisu otrovne. Izbor sadnica je takav da korenov sistem bude usklađen sa podzemnim i nadzemnim instalacijama, uz poštovanje minimalnog odstojanja ivice stabla od instalacije.

Foto: Ljubovija.info

U poslednje tri godine u naselju Ljubovija posađeno je oko 200 stabala, čime je znatno unapređeno ozelenjavanje javnih površina.

Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *