LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Srednja škola „Vuk Karadžić“ obeležila je 59 godina rada i svog postojanja. Program održavanja Dana škole priređen je u sali bioskopa u Ljuboviji gde su prisutni gosti i učenici najpre imali priliku da u holu pogledaju izložbu likovnih radova učenika i da se upoznaju sa njihovim uspesima u prethodnoj školskoj godini.

SŠ „VUK KARADŽIĆ“ OBELEŽILA DAN ŠKOLE

Srednja škola „Vuk Karadžić“ obeležila je 59 godina rada i svog postojanja. Program obeleavanja Dana škole priređen je u sali bioskopa u Ljuboviji gde su prisutni gosti i učenici najpre imali priliku da u holu pogledaju izložbu likovnih radova učenika i da se upoznaju sa njihovim uspesima u prethodnoj školskoj godini. Takođe, priređena je i izložba o Vuku Karadžiću, a nakon toga usledila je Svečana akademija.

Foto: Ljubovija.info

Pozdravni govor održala je direktorka škole Dragana Arsić, a zatim je usledio program koji su pripremili učenici sa profesorima Sonjom Mandić i Ljubišom Popovićem.

Ovaj dan i ova 2023. godina nisu posvećeni samo Vuku, već i jednom od najvećih pisaca u veku nakon Vuka – Milošu Crnjanskom. Prošlo je 130 godina od rođenja srpskog Odiseja, pisca „Seoba“, „Sumatre“, „Stražilova“, „Dnevnika o Čarnojeviću“… Nepun vek nakon Vukove reforme, Crnjanski je srpski jezik vinuo do beskrajnog, plavog kruga i pretvorio ga u zvezdu. Iako nisu bili savremenici, vezali su ih ljubav ka jeziku, rodu i beskrajnim seobama.

Foto: Ljubovija.info

Sedeći na ramenima ovih divova, možda ćemo život i ovu našu Srbiju gledati bolje.

Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *