LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Vladika Eparhije šabačke gospodin Jerotej izvršio je čin rezanja slavskog kolača u crkvi Preobraženja Gospodnjeg.

SLAVA HRIŠĆANSKE PRAVOSLAVNE ZAJEDNICE „SVETI JOVAN BOGOSLOV“

Vladika Eparhije šabačke gospodin Jerotej izvršio je čin rezanja slavskog kolača.

Hrišćanska pravoslavna zajednica „Sveti Jovan Bogoslov“ obeležila je danas svoju slavu u crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Ljuboviji. Sveta Liturgija počela je u 8.30 časova, a služili su arhijerejski namesnik azbukovački protojerej stavrofor Dragan Sekulić, protosinđel Serafim, nastojatelj manastira Bijele Vode i arhijerejski namesnik rađevski protojerej Branko Jovljević u prisustvu vernog naroda. Među prisutnima bio je i predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Foto: Ljubovija.info

Čin rezanja slavskog kolača i osvećenje slavskog žita u 12.00 časova izvršio je vladika Eparhije šabačke gospodin Jerotej, nakon čega se prisutnima obratio besedom govoreći o Svetom Jovanu Bogoslovu, voljenom Hristovog učeniku i apostolu ljubavi. Vladika Jerotej je rado i često viđen domaćin u crkvama Azbukovačkog namesništva, gde služi liturgije i razgovara sa vernicima ovog kraja.

Foto: Ljubovija.info

Sveti Jovan Bogoslov, apostol i evanđelist, rodio se u ribarskoj porodici. Roditelji mu behu blagočestivi i veoma pobožni ljudi i tako odgajiše i svog sina Jovana. Zajedno sa svojim bratom Jakovom, krenuo je za Hristom i nikada Ga nije napuštao. Za njega se kaže da je bio omiljen Hristov učenik. Jedini je on, sa Svetom Bogomajkom ostao pod Krstom raspetog Gospoda, ne napuštajući Ga, obećavši da će on čuvati Presvetu Bogorodicu i služiti je sve do Njenog uspenija.

Zahvaljujući Božjoj promisli, Hrišćanska pravoslavna zajednica u Ljuboviji izabrala je Svetog Jovana Bogoslova za svoju slavu i ime zajednice.

Ljubovija.info

Foto: Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *