LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Počele su aktivnosti udruženja građana PELIKAN, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine Ljubovija.

POČELA REALIZACIJA PROJEKTA BIOSKOPA NA OTVORENOM I LIKOVNE I VAJARSKE KOLONIJE

U četvrtak, 05.10.2023. godine, započele su aktivnosti udruženja građana PELIKAN, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine Ljubovija, a u okviru DEČIJE NEDELJE.

Udruženje građana PELIKAN osnovano je 08.11.2022. godine, na praznik Svetog Dimitrija, u narodu poznatog kao Mitrovdan. Na taj praznik rođen je čuveni reformator srpskog jezika – Vuk Karadžić. Zato se taj dan obeležava kao dan prosvetnih radnika.

Naziv udruženja PELIKAN ima simboliku, jer je pelikan ptica koja svojom krvlju leči mladunce, a takođe je i jedan od simbola učiteljskog poziva. Zahvaljujući razumevanju i podršci lokalne samouprave,  udruženje je započelo sa realizacijom svog prvog projekta.

Foto: Udruženje građana PELIKAN/ Kancelarija za mlade Opštine Ljubovija

U amfiteatru kod sportskih terena OŠ „PETAR VRAGOLIĆ“ održana je projekcija edukativnog kratkometražnog filma „DEČJA PRAVA“ i projekcija igranog filma „LETO KADA SAM NAUČILA DA LETIM“, namenjenog uzrastu učenika osnovne škole, a odziv mališana bio je veoma veliki.

U petak su na programu filmovi namenjeni uzrastu učenika srednje škole, pa ih ovim putem pozivamo da u što većem broju prisustvuju projekcijama filmova „Lajanje na zvezde“ i „Šešir profesora Koste Vujića“.

Narednih dana biće realizovane vajarska i likovna kolonija i izložba dečijih radova. Nakon ovog projekta, udruženje će nastaviti sa edukativnim i humanitarnim aktivnostima, koje imaju za cilj da kulturni život mladih učine bogatijim.

Današnji datum, kojim započinju aktivnosti udruženja, takođe ima posebnu simboliku, jer se peti oktobar obeležava kao međunarodni dan učitelja.

Izvor: Udruženje građana PELIKAN i Kancelarija za mlade Opštine Ljubovija.

Foto: Udruženje građana PELIKAN/ Kancelarija za mlade Opštine Ljubovija

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *