LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
U nedelju, 1. oktobra 2023. u sali bioskopa u Ljuboviji, održano je predavanje na temu "Očuvanje srpskog jezika i ćirilice u Podrinju" koje sprovodi Udruženje "Osmijeh više" iz Bratunca.

OČUVANJE SRPSKOG JEZIKA I ĆIRILICE U PODRINJU

U nedelju, 1. oktobra 2023. u sali bioskopa u Ljuboviji, održano je predavanje na temu „Očuvanje srpskog jezika i ćirilice u Podrinju“ koje sprovodi Udruženje „Osmijeh više“ iz Bratunca. Predavanje su održali prof. srpske književnosti i jezika Aleksandar Renovčević iz Ljubovije i apsolvent teologije Dragomir Mitrović iz Bratunca, za učenike uzrasta 10-14 godina iz Bratunca i Ljubovije. Nakon predavanja, učesnici su posetili spomen kompleks na Mačkovom kamenu i manastir Svetog Nikolaja na Soko gradu.

Projekat je finansiran od strane Ministarstva spoljnih poslova-Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. Nosilac projekta i predsednik udruženja „Osmijeh više“ Predrag Novaković izrazio je zadovoljstvo zbog uspešno realizovanog programa i najavio saradnju na sličnim projektima u budućnosti, kao i zahvalnost domaćinima skupa.

Ljubovija.info

Foto: Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *