LOZNICA
Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.
Pozorišna predstava, duodrama „Patrijarh Pavle – Biti čovek među ljudima i neljudima”, po tekstu Jovana Janjića, a u režiji glumca i reditelja Milana Rusa, izvedena je u sredu u sali bioskopa u Ljuboviji u okviru programa „Duhovne svečanosti Azbukovice“.

PREDSTAVA „PATRIJARH PAVLE – BITI ČOVEK MEĐU LJUDIMA I NELJUDIMA“

Pozorišna predstava, duodrama „Patrijarh Pavle – Biti čovek među ljudima i neljudima”, po tekstu Jovana Janjića, a u režiji glumca i reditelja Milana Rusa, izvedena je u sredu u sali bioskopa u Ljuboviji u okviru programa „Duhovne svečanosti Azbukovice“. Publika je pokazala veliko interesovanje za predstavu, pored gledalaca iz Ljubovije bilo je pozorišne publike iz Bratunca, Srebrenice i Bajine Bašte.

Cilj predstave je da se kroz umetnički izraz iskaže autentična reč Patrijarha Pavla. Naslovnu ulogu patrijarha Pavla igra Milan Malbaša, a novinara koji razgovara sa njim igra Aleksandar Dunić.

Četvrtog dana „Duhovnih svečanosti Azbukovice“, 21. septembra biće održana tribina „Knez Mihailo Obrenović – vladar, reformator”. Gost tribine je prof. dr Danko Leovac sa Filozofskog fakulteta iz Beograda. Početak tribine je u 19 časova u holu bioskopa u Ljuboviji.

Organizator manifestacije „Duhovne svečanosti Azbukovice“ je Biblioteka „Milovan Glišić“ Ljubovija, a pokrovitelj Opština Ljubovija.

Ljubovija.info

Foto: Ljubovija.info

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *